Det är farligt med böcker.

Ja sannerligen är det en farlig sysselsättning att läsa böcker. Om vi bortser från de mest uppenbara skadorna som kan drabba en, så som skärsår från pappret och krossade tår om man tappar tyngre exemplar. Så har de en kuslig förmåga att väcka idéer i mitt huvud.

Framför mig just nu ligger Herb Garden Design av Faith H. Swanson och Virginia B. Rady. Jag började läsa den eftersom det är ett av mina stora intressen. Men jag var nöjd med mina egna örter. Eller ja, jag hade ju drömmar om att kunna få in ett par sorter till, men det kan man ju alltid peta ner någon stans. Jag var nöjd med att ha ett par örter här och ett par där, stående mellan perenner av andra slag och spridda i trädgården där de fick plats. Men så sätter jag mig och börja lä’sa den här boken, som handlar om hur man planerar och genomför bygget av en örtagård.

Vipps så är jag inte alls nöjd längre, jag vill ha en örtagård. Jag har ju en plats där jag skulle kunna få plats med en liten sådan. Jag ser framför mig en liten inhägnad, kanske 3×6 meter. Runt om ett pilstaket och utanför staketet nyponrosor. Innanför själva staketet en gruslagd gång med rabatter på båda sidor fulla med örter. Som ett blickfång i mitten mitt stora kopparkar med mina favorit örter.

Det blir till att mäta, räkna och skissa. Kanske kan det bli mitt stora sommarprojekt nästa år… Jag sa ju att böcker är farliga, man vet aldrig var man landar när man läser dem.

Annonser

En kommentar på “Det är farligt med böcker.

  1. Asynja skriver:

    Haha, OJ vad jag känner igen mig!
    Tack för en fin blogg!
    Trädgård, örter, sylta och safta och så wicca – definitely my cup of tea!
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s