Far jag kan inte få upp min kokosnöt…

… inte ens med hammare och spik.

Nåja, jag använde faktiskt varken hammare eller spik, men efter tre ordentliga svingar med yxan så öppnade sig kokosnöten så fint. Den var inte till mig utan till fåglarna. Idag har jag dessutom fått upp kärven och fyllt mina fågelbord med en blandning av solrosfrön, havregryn, bröd, russin, nötter och kokosfett som blev över efter julbaket.

Snön har nästan helt försvunnit, lika så kylan. Nu är det blaskväder och nästan så pass milt att det är dags för vårjackan. Som tur är så är julstämningen på topp så blaskvädret låsas vi inte om. Sillen är inlagd, sillsalladen är hackad och klar, skinkan är kokt och grilljerad, strömmingen är gravad och köttbullarna är stekta. På soffbordet är julgodis, nötter och frukt framdukat och hela huset är gnistrande rent och dekorerat med julgranskulor, porslinstomtar och annat kul. Hela stället luktar av hyacint, nejlikor, apelsiner, kokt skinka och granbarr, jul helt enkelt. Snart ska det tändas en brasa i kakelugnen och sedan börjar uppesittar kvällen.

Jag hoppas att ni alla där ute hade en underbar Yule, det hade jag, och att ni får en riktigt trevlig jul!

Annonser

One comment on “Far jag kan inte få upp min kokosnöt…

  1. Asynja skriver:

    Hihi, ja kokosnötter kan vara ganska ”inbrottssäkra”.
    Jag brukar borra ett hål i varje ”ände” på nöten så att vätskan kan rinna ut, sedan sågar jag itu den med en bågfil och det har faktiskt fungerat väldigt bra.
    God Jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s