Under vilken månfas är du född?

Efter att ha läst ett inlägg på facebook (av alla ställen) så blev jag lite intresserad av att ta reda på hur man ser på månfasens betydelse när man föddes. Jag är född 21 april 1982 och enligt månkallendern är det dagen innan nymånen. Alltså är jag född under en liten avtagande skärva.

Jag forskade lite och det hittade det här stycket om folk födda under den sista avtagande skärvan:

Är du född i denna månfas, är det en slags övergång. Här tänker du mycket på det som har varit, knyter ihop lösa ändar och förbereder dig på det nya som väntar. Du är en drömmande och meditativ personlighet. Mysticism kring moder jord ligger nära dig, då du har en medfödd intuition och vishet. Aktiviteter blir gärna mer anliga och intellektuella än fysiska. Ditt liv kretsar mycket kring avslutning och påbörjningar, och du kommer att genomgå många förändringar. Ungdomen hör förändringarna till, medan du i din senare del av livet kommer att finna nyckeln till din lycka och framgång.

(Källa)

Så stämmer det? Ja det gör det och det verkar som att även andra liknande tolkningar om folk som är födda under denna fas stämmer väldigt bra in på mig. Kul att se. Så under vilken månfas är du född och hur påverkar det ditt liv?

 

Annonser

5 comments on “Under vilken månfas är du född?

 1. Angelika "BlueRain" skriver:

  Jag är tydligen född i Första kvarteret, tycker det stämmer på det stora hela, mycket intressant!

 2. Ceriadwen skriver:

  Jag blev intresserad av detta efter att ha läst en amerikansk wiccansk blogg. Hon skrev att hon hade sett ett mönster i sitt umgänge; enligt henne var ca 70 % av hennes wiccavänner födda under mörkmåne. Då kollade jag upp mitt eget födelsedatum och upptäckte att det stämde även för mig! 😀 Om det påverkar mig vet jag inte riktigt. Jag har märkt att jag känner mig mest harmonisk när månen är i avtagande.

  • linalj skriver:

   Vad intressant att så många av hennes wicca vänner var född under mörkermåne. Jag kan hålla med dig om att jag också känner mig mer harmoniska när månen är i avtagande, men med det sagt så får jag ändå en liten lycko kännsla i magen när jag ser en fullmåne.

 3. Månhäxan skriver:

  Men kära nån då…jag var för gammal för den kalendern…:( Är född -67, men den gick bara bakåt till -70.
  Jaja,skulle väl inte veta det då…snopet känns det dock…hahaha…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s