Tjugofjärde aspekten: Ditt måntecken.

Ja soltecknet stod ju för hur andra människor ser oss och hur vi visar oss mot yttervärlden. Måntecknet visar däremot hur vi upplever känslor, vilka känslor som är viktiga för oss och hur detta påverkar våra relationer. Det visar också på den omedvetna sidan hos alla, kanske det vi kallar instinkt.

Min måne stod i fiskarnas tecken. Så här beskrivs detta:

Personer med månen i fiskarna är känsliga och sårbara vilket gör att de ibland döljer sina känslor för omvärlden vilket kan få dem att verka lite frånvarande eller kalla. Detta är dock oftast en skyddsmekanism för fiskarna eftersom de annars lever sig in i andras problem alldeles för mycket. Fiskarna har en stark kreativ ådra och längtan vilket gör dem bra lämpade att bli skådespelare eller konstnärer. Fisken är bra på att lyssna på andra och sätta sig in i deras problem och känslor men kan även utvecklas till en skicklig lögnare. Men för det mesta föredrar fiskar att berätta små, vita lögner, för att inte skada andra och håller sig borta från större och mer komplicerade lögner.

Fiskarna är ofta mottagliga för ovanliga upplevelser så som andar och liknande just därför att de är så känsliga och bra på att lyssna och uppfatta små nyanser.

Fisken kan ibland verkar förvirrad och leva i ständig oordning. Men detta beror på att de inte ser världen som andra och för dem är deras oordning ordnad och väl strukturerad.

Fiskar arbetar bäst ensamma dels för att väldigt få andra förstår sig på deras tanke sätt och dels därför att fiskar har en tendens att vilja göra alla lyckliga. Det brukar sluta i mindre lyckade försök. Däremot passar fiskar bra till att arbeta i yrken som går ut på att hjälpa andra så som inom sjukvård, djurvård och liknande.

I sociala situationer är fiskar som kameleonter, de klär på sig den rollen som de tror att andra förväntar sig av dem men är ofta blyga och låter få personer se vem de verkligen är.

Fiskar är sanna romantiker som sätter trohet och lojalitet före allt annat i ett förhållande. Ibland är de så lojala att de inte erkänner de fel och brister som deras partner har vilket kan leda till att de känner sig svikna när sanningen inte längre går att blunda för.

 

Skrämmande vad väl det där stämmer överens med mig … Lite skrämmande väl faktiskt. Ja eftersom jag var sådan typisk oxe i soltecknet så antar jag att det är passande att jag stämmer så väl in på mitt måntecken.

 

2 comments on “Tjugofjärde aspekten: Ditt måntecken.

  1. bloudwedd skriver:

    Ville bara skriva och säga hej och Duh! Jag har vetat vilken din blog har varit. Jag har vetat och beundrat Thebs på svenska wicca är. Men aldrig kopplat ihop dem. Förrän nu då… Dubbel-duh! Kul att du scrappar. Vad använder du för program?

    • linalj skriver:

      🙂 Ibland är det inte så lätt att koppla ihop två olika namn… Jag använder Gimp 2.6 när jag scrappar, jag har arbetat i photoshop förut men jag föredrar faktiskt Gimp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s