Livet med två katter: Matskålen

2kattDet är inte alltid Sultan och Köttbullen är bästa vänner. Ofta är det Sultan som tycker att Köttbullen blir lite för efterhängsen och fräser till. Jag kan förstå honom, Köttbullen dyrkar Sultan och vill alltid vara precis där han är. Det inkluderar matskålen.

Prövningen med matskålarna började när de flyttade hit. För torrfodret fick de två skålar, en lite större och en lite mindre. De skulle båda äta ur den något mindre, gärna samtidigt. Det ledde till en hel del fräs eftersom båda inte fick plats att äta på samma gång så de knuffade undan den andre.

Lösningen, trodde jag, var att skaffa en stor skål som båda kunde äta ut. Nej det funkade inte för plötsligt ville ingen äta torrfoder. På sin höjd kunde de peta ur en och annan liten bit med tassen och knapra på.

Nehe, dags för matte att tänka om. Det införskaffades två små skålar. Då var vi tillbaka till ruta ett. Båda åt torrfoder men ur samma skål. Fortfarande åtföljt av en hel del fräs och spott.

Efter en hel del funderande och kliande i huvudet så stötte jag på lösningen en dag när jag var på zoo-butiken. En hundskål med två små fack. Den inköptes och togs hem för att provas. Succé! Nu har de var sin liten skål att äta ur, men eftersom de sitter ihop så är det ju tekniskt sett samma skål, vilket tycks vara viktigt. Nu kan de sitta på rad och lugnt äta sitt torrfoder utan att behöva puttas och fräsa.

Alla är lyckliga och de gamla skålarna donerades till grannens hund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s